Utveksling

Søk alternative perspektiver

Utveksling er en mulighet å tilbringe alt fra et kort semester, til i noen tilfeller et helt år, i utlandet! Muligheten til å tilbringe en lenger periode i et kjent eller ukjent samfunn lar deg lære ting du aldri ville lært som en turist. Det er en god erfaring, komplimentert med minner for livet, som du vil kunne ta med deg videre. Med hjelp fra lånekassen vil du kunne studere og leve livet som utvekslingsstudent uten større utfordringer enn de du klarer å lande i på egenhånd. Som en sosialantropologi student, kan man se for seg, at søken om å reise til utlandet kommer naturlig. Det vil også se bra ut på CV at en har erfaring fra å klare seg på egenhånd utenfor Norge.

Det er ikke alltid like lett å bestemme seg for om en skal dra på utveksling eller ikke. Noen ganger er det også vanskelig å få med seg hva utveksling egentlig er og hva det har å by på. Derfor ønsker vi å bidra så smått med dette. Vi har derfor en egen side dedikert til utveksling! På denne siden vil du finne linker til UiO sine nettsider som er relevante for deg som vurderer, eller bare ønsker å vite litt mer om, utveksling. Vi vil også poste løpende bilder med litt tekst fra studenter som har vært på utveksling tidligere. Tanken er at innleggene skal hjelpe deg med å visualisere de sosiale aspektene av hva det betyr å dra på utveksling og hva en kan oppleve.

Vi vil påpeke at utvekslingsavtaler kan endre seg, og derfor vil ikke alltid de samme sjansene by seg for alle.

Relevante linker til UiO sine nettsider:


Billedserie fra utveksling

Elias: Japan Høsten 2019

Dette er favoritt ramen fra favoritt sted i Akita, Japan. Ichia Ramen er drevet av en over 70 år gammel dude fra Hokaido sammen med sin kone. Han er en helt som står opp tidlig, hver dag, for å rulle kjøttet han bruker i retten. En av de mest mettende og flotteste opplevelsene jeg har hatt! Følelsen jeg sitter igjen med er en følelse som ble skapt etter utallige besøk til Ichia Ramen.


Cecilie: Chile Høsten 2019

Man får være vitne til historiske øyeblikk (som opprøret i Chile høsten 2019), danne mange utrolige bekjentskap og oppleve deler av verden man ellers bare kunne drømt om!


Sarah: Costa Rica Høsten 2019

I høsten 2019 var jeg på udveksling i Heredia i Costa Rica. Her studerede jeg spansk samt Latin Amerikansk kultur og politik. I fagene fik jeg også lov til å gøre flere feltstudier om diskriminering og racisme i Central Amerika. Det var utrolig spændende og lærerigt at få brugt antropologiske perspektiver i praksis. Jeg boede i et hus sammen med fire andre fra USA og Latin Amerika, hvilket også bidrog til at jeg blev komfortabel med at snakke spansk. Når jeg ikke studerede brugte jeg tiden på at rejse rundt i landet, surfe, møde nye folk og prøve ny mad! Mens jeg var i landet var der store protester mod nedskæringer i uddannelsesstøtten, hvilket lukkede universitetet i en periode, veje var blokerede indtil hovedstaden og politi blev indblandet. Jeg synes dette var interessant, da neoliberale nedskæringer er noget vi har snakket meget om i antropologiundervisningen og det blev tydeligt at dette også gjorde sig gældende i Costa Rica, samtidig som folk gjorde modstand mod disse tendenser. Alt i alt var det en helt fantastisk og lærerig oplevelse at være i Costa Rica i fire måneder som jeg ikke ville være foruden!


Aina: Tsjekkia Høst 2019

vi nordmenn trenger kanskje ikke å dra til utlandet på utveksling for å stå på ski, men denne skiopplevelsen var likevel spesielt minnerik. En i gjengen var fra Mexico og hadde aldri stått på ski før han sto på toppen av bakken og hadde ett mål: nå bunnen uten noen brukne bein. Det gikk ikke så verst.